Hogy hamar átlásd, kiválasztottuk a 10 legjobb párátlanító tulajdonságot, ami a legtöbb termékre érvényes:

 1. Megbízható teljesítmény: A MASTER párátlanító készülékei a folyamatos, napi 24 órás működéssel is könnyedén megbirkóznak és hűvös körülmények között, nehezebb párátlanítási feltételek mellett is megbízhatóan teljesítenek.

 2. Strapabíró: A fém burkolat, erős fogantyú, strapabíró kerekek ipari felhasználásra lettek tervezve, így a folyamatos mozgatással, esetleges ütődésekkel szemben ellenálló a szerkezet, ellentétben a műanyag burkolatú páramentesítőkkel.

 3. Takarékos: A beépített légnedvességmérő folyamatosan méri a levegő páratartalmát, és az igény szerint beállított, kívánt páratartalom elérése esetén, automatikusan lekapcsol a gép, majd ismét be, ha szükséges, így energiahatékony és költségtakarékos az üzemeltetése. Ha a beállított páraszint magasabb a jelenleginél, akkor a gép nem kezdi meg feleslegesen a működését.

 4. Pontos: A digitális vezérlőpanelen százalékra pontosan beállíthatod az elérni kívánt páratartalmat.

 5. Okos: Az automatikus kikapcsolás után is tárolni képes a gép memóriája a beállított páraszintet, ezáltal nem kell ismét beállítanod az értéket. Áramszünet után, pedig újraindul és megjegyzi a beállított adatokat.

 6. Jelez: Ha a gép tartálya megtelt vízzel, a LED-lámpa jelez, a működés leáll automatikusan, nehogy túlfolyjon a víz a tartályon. Külsején található üzemóraszámlálójával, pedig nyomon követheted a működési időt.

 7. Minimális karbantartás: A gyorsan kivehető és tisztítható légszűrő (bizonyos időközönkénti) tisztításán kívül, nem igényel más rendszeres karbantartást. A teli víztartályt a ház alsó kamrájából kiemelve ürítheted, de folyamatos vízelvezetésre is rákötheted.

 8. Kompakt: Kis méretével és súlyával könnyen áthelyezheted és elfér a szállításhoz.

 9. Letisztult design: Igényes külsejéből és kompakt méretéből adódóan bármilyen helyiséghez illik megjelenése.

 10. Fagymentesítési funkció: A kondenzátor felületén létrejövő fagyás esetén, a gép automatikus fagymentesítést végez (LED-lámpa jelzi), meleg gáz segítségével, a hatékonyság fenntartása végett.

 

Hol és miért jelent hatékony segítséget?

A levegő túl magas páratartalmának nemkívánatos következményei lehetnek, mint például az anyagi veszteségek, rossz komfortérzet vagy egészségügyi kockázat a penészedés miatt. Mindezt megelőzheted a páratartalom megfelelő szinten tartásával.

 

Néhány fontosabb alkalmazása:

 • Páralecsapódás megelőzése (pl. uszoda károsodásának kiküszöbölése)

 • Szárítás (pl. vakolat száradásának felgyorsítása)

 • Penészedés, gombásodás megelőzése ⇒ egészségügyi, termékszavatossági, esztétikai szempontok

 • Korrózió elleni védelem ⇒ 60%-os páratartalom felett már elindul a rozsdásodás

 • Jegesedés megelőzése (pl. termékek gyorsabb hűtéséhez)

 

Alkalmazási, felhasználási területek:

 • Építkezés, felújítás, helyreállítás:  A száradási fázis gyorsítható meg párátlanítással, mivel ha a padló, fal, festék előbb szárad, a munkálatok is hamarabb folytathatók, ezáltal időt spórolsz. A szárítás fontos szerepet játszik a szigetelés minőségében, a festékrétegek tartósságában és a penészedés kialakulásának megakadályozásában.

 • Pincehelyiség: A hűvös, párás pincehelyiségekben általában gyorsan kicsapódik az állott levegő páratartalma, nedvesség képződik, ami károsítja az ott lévő tárgyakat, a vakolatot, falakat, illetve penész képződik és dohos szag keletkezik.

 • Medencetér, mosoda: A nagy mennyiségű gőz gyorsan előidézi a károsodást, penészedést.

 • Helyiség emberekkel: A komfortérzet szempontjából fontos a megfelelő mikroklíma (40-50%-os páratartalom) biztosítása, pl. rendezvényteremben, edzőteremben.

 • Gyártó üzem, műhely: A páradús környezet nem kedvez a gépeknek, szerszámoknak, műszereknek, mert korrodálódhatnak, így ahol ez fennáll, érdemes páramentesítened.

 • Élelmiszerraktárak: A romlandó, csomagolatlan áruk szavatosságának megőrzéséhez hozzájárul a páramentes környezet, ami meggátolja a penészedést.

 • Növényház: Növények, gombák termesztésénél egy szabályozott páratartalom hozzájárul a megfelelő növekedéshez.

 • Múzeum, könyvtár: A megfelelő stabil páraszint biztosítása kiemelten fontos műtárgyak, könyvek esetében, hogy ne essen bennük kár a nedvességtől.