Az Üzleti Etikai Díjjal olyan cégeket tüntetnek ki, amelyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt működésükkel mutatnak példát. Ezt a díjat minden vállalat csak egyszer nyerheti el működése során, azonban a díj örökre szól, azt csak az alapítók vonhatják vissza. Az alapítóknak - László Ervin világhírű tudós, író, a Budapest Klub Alapítvány elnöke, és Demcsák Mária a Privát Profit és a Piac & Profit alapítója - idén se volt egyszerű kiválasztani a nyerteseket: több, mint 70 cég kapott a pályázatra felkérést! A díjazottaknak az elismerés nem kerül semmibe, azonban elvárás feléjük a példamutató, tisztességes üzleti jelenlét és a fenntartható fejlődés. 23 évvel ezelőtt azzal a szándékkal hozták létre a díjat, hogy: ,,a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, vállalatok, melyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, az emberek, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt működésükkel példát mutatnak. Az üzleti életben sikeres jelenlétükkel bizonyítják, hogy a profit érdekei összeegyeztethetők a másik ember, a szűkebb közösségük, az élővilág, a társadalom, tehát a fenntartható fejlődés érdekeivel."

10 díjazott cég tulajdonosa, vezetője vehette át az alapítók és a zsűritagok által a vállalatnak odaítélt 2022. évi Üzleti Etikai Díjat, s ezzel immáron 130 cég viselheti büszkén az üzleti etikus vállalat jelzőt és vele együtt használhatja az üzleti etikai díj logóját, emblémáját. Az idei Üzleti Etikai Díjátadó Gála ünnepségre is eljöttek az előző évi díjazott cégek vezetői, tulajdonosai, ezzel kifejezve hűségüket és elkötelezettségüket a tisztességes és felelős üzleti magatartásmód iránt, így az EUROKOMAX Kft. is jelen volt. 

A gálaestről Márton Endre, ügyvezető így mesélt:

,,Ismét egy felemelő és inspiráló gála volt számomra. A díjazott cégek ismertetői megmutatták, hogy jó úton vagyunk és egyre több cég választja az etikus működést, még akkor is, ha -és ez elhangzott több idén díjazottól is- ez a nehezebb út. Mi a cégben már régen ezt az utat választottuk. Tudtuk, hogy nehezebb, de azt is tudtuk, hogy mindenképpen messzebb visz és szélesebb, mint bármelyik másik út. Ebben az évben családjainkkal mentünk, mert ők is részei sikereinknek. Ez a gála is egy remek alkalom, hogy gyermekeinkben még jobban elmélyüljön cégünknek egy kevésbé látható, de mégis mindent átjáró alapértéke. Nyilván ezt otthon is megtapasztalják, de így számukra is egyértelművé válik, hogy ez nem csak Apáik egyedi elgondolása, hanem ez a működés a fenntartható jövő -az ő jövőjük- záloga is. Nagyon megtisztelő volt személyesen meghallgatni és élőben látni László Ervin professzort, a díj egyik alapítóját, nemzetközi hírű tudóst. Én több könyvét is olvastam, nagy hatással volt rám világnézete és felismerései."