Elismerések

DUN & BRADSTREET (Bisnode)

A Bisnode hozta létre Európa legismertebb cégminősítő rendszerét. A Bisnode Certifcicate kiváló eszköz egy vállalat számára, hogy bizonyítsa pénzügyi stabilitását. Már 1908 óta minősítik nemzetközileg a vállalatokat pénzügyi stabilitásuk alapján, továbbá vállalati információs és minősítési szolgáltatásaik a kontinens legszélesebb körben használt megoldásai közé tartoznak.

Az AAA, AA, A vállalati minősítést 1989-ben vezették be, és 1996 óta a vállalatoknak lehetőségük van arra, hogy üzleti stabilitásukat tanúsítvány formájában bizonyítsák. A tanúsítvány lehetőséget biztosít arra, hogy másoknak is megmutassa, hogy az Ön cége elismert, megbízható, hitelképes vállalat.

Magyarországon a cégek mindössze 9,82%-a jogosult AAA, AA vagy A minősítésre, így a Bisnode tanúsítvány birtoklása megtiszteltetés. Az ország elitjébe tartozni azt üzeni a piacnak, hogy AAA, AA és A minősítésű cégekkel nyugodtan üzletelhetnek, hosszú távon számíthatnak rájuk.
Magyarországon a cégek mindössze 0,63%-a rendelkezik AAA (tripla A) minősítéssel, a velük való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

MagyarBrands

A MagyarBrands programot 2010-ben indította útjára a Superbrands Hungary Szakértői Bizottság. A bizottság és vezetői már több mint 10 éve értékelik a magyar márkákat. Céljuk, hogy olyan magyar vonatkozású márkákat díjazzanak, amelyek méltó képviselői lehetnek a magyar cégeknek Magyarországon kívül is.


Részvételi feltételek: 
A márkát Magyarországon alapították, vagy magyarok vettek részt a márka alapításában.


A MagyarBrandshez kapcsolódó értékek komoly előnyt jelentenek a magyar és a nemzetközi piacon, amelyek révén a termékek megbízhatósága és elismertsége nő a vásárlók szemében. A MagyarBrands program immár tizenegyedik éve díjazza a legsikeresebb magyar vonatkozású márkákat kiváló fogyasztói márka, kiváló üzleti márka és innovatív márka kategóriákban. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a díj nagy segítséget jelent a vásárlók számára.

HVG & Céginformáció.hu

A HVG és a Céginformáció.hu felállított egy olyan követelményrendszert, ami alapján üzletkötésre ajánlottnak tekinthet egy adott céget. Amelyik cég ezeknek a feltételeknek megfelel, annál megjelenik az “ajánlott cég” logo a ceginformacio.hu adatlapján. A Céginformáció.hu Kft. több évtizede foglalkozik cégminősítéssel, ahol a cégek fizetésképtelenségének valószínűségét próbálják előrejelezni. Ehhez számos adat áll a rendelkezésre, mint például cégadatok, pénzügyi adatok, negatív/pozitív események. Többváltozós statisztikai módszerek segítségével vizsgálják az adatbázist és keresik azokat a tényezőket, amik abban játszanak szerepet, hogy egy cég csődeljárás vagy felszámolási eljárás alá kerül. A bronz tanúsítvánnyal rendelkező cégek esetében a bedőlés valószínűsége lényegesen alacsonyabb, mint az azzal nem rendelkező cégeknél.

Üzleti Etikai Díj

Az Üzleti Etikai Díj bizottsága csak olyan vállalatokat díjaz, amelyek felelősséget vállalnak alkalmazottaikért, üzleti partnereikért, szűkebb és tágabb környezetük jólétéért, a társadalom fenntartható fejlődéséért, az éghajlatváltozás negatív folyamatainak megfordításáért és az esélyegyenlőség javításáért. E vállalatok tevékenységét nem a mindenáron való haszonszerzés vezérli, hanem a másokról való gondoskodás, mások érdekeinek és jólétének figyelembevétele. Környezetének (helyi, globális, emberi, természeti, üzleti) érdekei miatt a vállalat képes átértékelni a várható üzleti hasznot, és a fenntarthatóság globálisabb célját is be tudja építeni a tevékenységébe.