A lemerült akkumulátor mindig nagy probléma minden sofőr számára, úgyhogy érdemes a töltésre figyelni. 

Ne feledje: az autó energiamérlegének stabilnak kell lennie, mivel menetközben a generátornak pontosan annyi energiát kell termelnie, amelyet használ a gépjármű! 

A lemerült akksinak számos oka lehet: gyakori rövid távú közlekedés, a gyakori megállás és elindulás, a mínuszok és a kiegészítő elektromos fogyasztók csökkentették az akkumulátor indítási teljesítményét. 

Az akkumulátor meghibásodásának elkerülése érdekében azt legalább tavasszal és ősszel fel kell tölteni. Ez különösen a téli időszak előtt ajánlott, amikor nagyon alacsony lehet a külső hőmérséklet, ami negatív hatással van az akkumulátor teljesítményére. Ha hosszabb ideig hagyja az akkumulátort lemerülve, akkor szulfátosodni fog.

Természetesen bikakábeleket is használhat, beindíthatja a motort és töltheti az akkumulátort vezetés közben, de ez nem befolyásolja a hosszú élettartamot. Sokkal jobb, jó minőségű akkumulátor töltőt használni.

 

A DECA SC60/400 akkumulátor-töltővel mindenki számára gond nélkül kivitelezhető a megfelelő akksitöltés.

  • Ez a kompakt típus egy mikroprocesszorral vezérelt akkumulátor töltő és indító, 12/24V-os ólom akksik töltésére.

  • A Charge & Boost rendszer megvédi a járművekbe szerelt elektronikát az esetleges túlfeszültségtől, ami a töltés vagy a bikázás során keletkezhetne.

  • Az akkumulátorok töltési folyamata kifinomult többlépcsős programon történik. Az utolsó lépcsővel az akkumulátor töltöttsége eléri vagy megközelíti a 100%-os értéket.