Ebben a rövid webcikkben megismerkedünk a holland ORIT gyártó termékeivel, kiemelt figyelmet fordítva az emelők széles választékára. A termékpalettán megtalálhatunk gépi emelőket, valamint kézi emelőket, akár egykezes, kétkezes vagy négykezes változatot keresünk. Az egykezes emelők közt hagyományos téglafogót, illetve Silka-téglafogót is találunk. Mindkettőnek strapabíró a kialakítása, de mégis könnyűek, a kényelmes gumimarkolatnak hála könnyű velük a munka.  A befogható méret egy csavar segítségével gyorsan állítható, a befogás és szállítás pedig biztonságos.

 

 

 

Kétkezes emelők között járdalap emelőt, térkőkiemelőt, illetve szegélykőfogót találunk. A kétkezes emelők nagy előnye, hogy kíméli a derekat, ugyanis nem kell lehajolni és felemelni a járdalapokat, térköveket. Csavarok segítségével egyszerűen állítható a befogás mérete, aminek köszönhetően különböző méretű járdalapok, szegélykövek, térkövek befogásához, emeléséhez és lerakásához könnyedén használhatjuk. Befogásnál stabilan rögzítenek, így biztonságosabb velük az anyagmozgatás. Ezek a szerkezetek könnyűek, mégis nagy emelési súly jellemzi őket. Gumis markolatuk kényelmes és jól fogható, nem csúszik. A kétkezes szegélykőfogón túl pedig négykezes kivitellel is találkozhatunk. Tökéletesen használható két emberes emeléshez útépítésnél, kertépítésnél a  burkolatok egyszerű és gyors mozgatásához. Ketten a nehéz elemek is könnyebben megemelhetők, így kevésbé megterhelő. Ezt a változatot is állítható befogás méret, strapabíró kialakítás, könnyű súly és kényelmes gumimarkolat jellemzi.

 

 

 

Az ORIT gépi emelők, igazán praktikus segítséget nyújtanak építőipari, szerkezeti elemek emeléséhez, kiszedéséhez, igazításához vagy áthelyezéséhez. Mindenféle gépre alkalmazható (targonca, földmunkagép stb.), elég csak felfüggeszteni és már emelhet is.  Kényelmesen használható, mivel a szerkezet mérethez igazodó. Meggyorsítja a munkát: Automatikus, mechanikus záródás és kioldás, amely alkalmazkodik minden mérethez, így nincs szükség külön beállítására. Emelés akár 60cm-ig  Extra erős szerkezet, stabil fogás Kiváló súlyponti elosztás emeléshez, masszív emelőszem Átfordítható pofákkal, gumi és vídia betéttel rendelkeznek. Építőipari/szerkezeti elemek (pl. betonemelek) emeléshez, mozgatásához, kiszedéséhez, igazításhoz akár 60 cm méretig és 600 kg súlyig. A gyári adaptereknél lényegesen költséghatékonyabb megoldás.

 

Modell Fogóelem hossza (cm) Befogható méret (cm) Befogható magasság (cm) Emelési teherbírás (kg) Súly (kg)
ORIT H-360-350 23 1 - 36 14 350 11,5
ORIT H-420-420 23 1 - 42 14 550 13
ORIT H-600-600 33 5 - 60 19 600 33