Mivel mindig a gépek vannak előtérben, most jöjjön egy rendhagyó cikk, amelyben kizárólag tartozékokat fogunk ajánlani. Miért? Mert kellenek a használathoz, ráadásul pótolni kell a fogyóeszközöket, és sokféle lehetőség van. Jöjjenek a legtöbbet vásárolt kiegészítők, egy kis indoklással.

 

  1. Rutilos hegesztőpálcák: Az elektródás ívhegesztés, mint a legnépszerűbb hegesztési forma alapkelléke. A rutilos elektróda sima háztartási célokra, közepes terhelésű feladatokra alkalmas, könnyű az ívgyújtása, lágy az ív, alig fröcsköl (bázikust a profibb feladatokra használják, nehezebb is kezelni). 

  2. Mágneses derékszögek: Ezt is alapkelléknek mondanám. Óriási segítség tud lenni, olyan lakatos munkáknál, ahol hengeres munkadarabokat, zárt szelvényeket, szögprofilokat, sík felületeket kell 45°, 90° vagy 135°-ban összehegeszteni. 

  3. Salakoló kalapácsok, drótkefék: Esztétikus és jó minőségű varrathoz egyrészt hegesztés előtt drótkefével meg kell tisztítani a felületet, ha szükséges, illetve hegesztés után a hegesztési maradványokat el kell távolítani, amihez salakoló kalapácsot használnak. 

  4. Testcsipeszek, elektródafogók: A hegesztőgépeinkhez leszállított tartozék, de ez nem minden gépről mondható el a piacon. Szóval plusz pont a DECA-nak! :) Alapvető eszközök az elektróda befogásához, illetve magához az ívhegesztéshez.

  5. Hegesztőpajzsok: Fő a biztonság! Kezdik egyre többen belátni, hogy egy profi sisak nem csak megfelelően véd, de olyan műszaki tartalommal bír, ami meghatározó a hegesztési munkában. Nem mindegy a reakcióideje, látótere, állíthatósága, súlypontja és még sorolhatnám. A DECA pajzsai tényleg profik, nem olcsó, silány, tucat termékek amikkel gyakran találkozni. Érdemes rá beruházni!.