A rendelkezésre álló legjobb technológia és a megfelelő rendszer kiválasztásához szükséges szakértelem két kulcsfontosságú szempont a fűtési megoldásokat kereső szakemberek számára. Annak biztosítása érdekében, hogy a kölcsönző vagy kereskedő cég mindkettőt biztosítani tudja, érdemes tisztában lenni azzal, hogyan használják a hőlégfúvókat az egyes iparágakban.:

  • Építkezés

Az építkezések kihívást jelentő körülményei között egy igazán hatékony légmelegítővel szemben nem csak az az elvárás, hogy szimplán felmelegítse a hőmérsékletet. Az ilyen környezetben használt fűtőberendezéseknek tartósnak, hordozhatónak és energiatakarékosnak kell lenniük, emellett számos különböző helyzetben kell a kihívásoknak megfelelően működniük. A kimondottan erre tervezett fűtési megoldások mindent megtesznek a téli hidegben dolgozó személyzet melegen tartásától kezdve egészen a zárt terekben zajló szárítási folyamatok felgyorsításáig.

  • Vízkár helyreállítása

Az árvíz és a vízkár hatásai minden épületre nézve pusztítóak lehetnek. A gyors cselekvés és a megfelelő felszerelés segíthet visszaállítani az otthonokat és ingatlanokat a korábban javíthatatlannak hitt károk helyreállításával, és megelőzhetőek az olyan hosszútávú problémák, mint például a penészesedés. Az ideiglenes fűtés, amelyet leggyakrabban nagy teljesítményű kondenzációs vagy páramentesítő megoldásokkal kombinálnak, kritikus eleme ennek a helyreállítási folyamatnak, legyen szó viszonylag kisebb (de potenciálisan veszélyes) helyi károkról, például szivárgás, vagy nagyméretű árvízről.

Hordozható fűtőberendezések, amelyeket érdemes tartanod

Számos különböző típusú ideiglenes fűtési megoldás létezik, amelyek mindegyike különleges előnyökkel jár az egyes feladatokhoz. Az alábbi lista tartalmazza az 5 leggyakrabban használt rendszert.

  1. Kéményes hőlégfúvók
    A nagy mennyiségű tiszta, száraz és 100%-ban füstmentes levegőt szolgáltató indirekt olajtüzelésű fűtőberendezések ideálisak nagy, korlátozott szellőzésű területek felmelegítésére. Az épületen vagy munkaterületen kívül elhelyezve rugalmas légcsövekkel felszerelhetők, hogy egyenletesen áramoltassák a meleg levegőt az egész térben.
     
  2. Kémény nélküli hőlégfúvók
    Nyílt, jól szellőző területek, például nagy építkezések esetén a közvetlen olajtüzelésű és gáztüzelésű fűtőkészülékek erőteljes meleg levegőáramot összpontosítanak, hogy azonnali hőellátást biztosítsanak ott, ahol a legnagyobb szükség van rá.
     
  3. Elektromos hőlégfúvók
    A hatékonyságuk és praktikusságuk miatt széleskörben használt elektromos hőlégfúvók gyors, tiszta és biztonságos módját biztosítják a különböző helyiségek felmelegítésének. Hordozhatóak és könnyen használhatóak, ideálisak ideiglenes vagy vészhelyzeti fűtési igényekhez.
     
  4. Infravörös gázolajos hősugárzók
    Mivel képesek gyors és koncentrált fűtést biztosítani légmozgás nélkül, az infravörös fűtőberendezések alkalmasak festékszárításra, gépek vagy csővezetékek fagytalanítására, valamint olyan munkaterületek fűtésére, ahol a pormentes környezet elengedhetetlen.
     
  5. Infravörös elektromos hősugárzók
    A szárítási folyamatok felgyorsítására és a helyszínen dolgozó személyzet felmelegítésére az infravörös elektromos fűtőberendezések tiszta és biztonságos megoldást jelentenek. A tárgyakat és az embereket közvetlen felmelegítik, ahelyett, hogy csak a levegőt melegítenék föl.

Forrás: 

danthermgroup.com