1. Nem csak csiszolásra használjuk

A beton előkészítő feldolgozásának három része van: a csiszolás, a fenés és a polírozás. 

Csiszolásnál és fenésnél a cél a betonfelületet tökéletesre szintezése, hogy mindenhol azonos felületminőségű legyen. Ekkor még a felület alacsony csillogással rendelkezik, és kevésbé szép, míg a polírozott betonfelület tiszta tükörképet mutat, üveges felülettel, így belterekben mindenképp érdemes polírozni is.

 

2. Sokoldalúak

A Concrete Network szerint a betoncsiszolók rugalmasabbak, mint más felület-előkészítő berendezések, és többféle funkciót is betölthetnek, többek között:

  • padlók profilozása bevonat vagy festék felhordása előtt

  • zsír, szennyeződések és ipari szennyeződések lerakódásainak felbontása

  • egyenetlen fugák vagy magas pontok lecsiszolása

 

3. A tartozékok ugyanolyan fontosak, mint a gép

A gépet úgy tudja legjobban kihasználni, ha többféle tartozékot használ. A Concrete Network tapasztalata alapján a három leggyakoribb tartozéktípust:

  • A szilícium-karbid betétek lesimítják a durva felületeket, és kiegyenlítik az 1,5 mm-nél kisebb pontokat.

  • A volfrám-karbid betétek ragasztók, vastag festék, kátrány, gyanta, gumirétegek és ipari lerakódások eltávolítására használhatók.

  • A gyémántszegmenses szerszámok ideálisak a profilozási munkákhoz és a vékonyrétegű bevonatok eltávolításához. A kisebb felületi hibák polírozására és eltávolítására is alkalmasak.

 

4. Egy tárcsaméret nem jó mindenhova

Mint a legtöbb szerszám esetében, a betoncsiszoló mérete és típusa a munka sajátosságaitól függ. Kiválasztása előtt vegye figyelembe a projekt terjedelmét. A nehezebb csiszológépek a legjobbak az agresszívebb csiszolást igénylő munkákhoz, mivel a tárcsákra helyezett nagy súly lehetővé teszi, hogy a csiszológép jobban érintkezzen a felülettel. A kisebb gépek természetesen szűk területeken előnyösek, ahol ajtókon keresztül kell haladni.

 

5. A betoncsiszolás a közelmúltban nagyon felkapott lett

A csiszolt betonpadló gyorsan a márvány, a gránit, a csempe és a linóleum népszerű alternatívájává vált számos kereskedelmi létesítményben. Ahogy az ilyen típusú padlózat iránti piaci kereslet növekszik, egyre több vállalkozó tanulja meg a folyamat fortélyait és keresi a megfelelő eszközt a prémium kivitelezéshez.
 

 

Ráadásul ajánlunk még egy eszközt, amely a kézi és gépi típus között helyezkedik el, és épp emiatt mindkettő előnyeit vegyíti: könnyen hordozható méret hatékony munkaszélességgel. A BATTIPAV LINDA csiszoló-polírozógépre rengeteg feltét elérhető, így változatosan használható.

Továbbá a piacon található egyik legprofibb, német gyártmányú DR. SCHULZE készülékeinket IDE kattintva tekintheti meg!