Gyártók

AERIAL (Dantherm Group)

A több mint 25 éves tapasztalattal rendelkező hamburgi cég, Európa egyik vezető szereplője a párátlanítók és szárítók piacán. A dán Dantherm Group életében egy újabb mérföldkövet jelentett az AERIAL felvásárlása, de továbbra is elkötelezettek a németországi gyártás iránt és független márkaként vannak jelen a piacon, egymás erősségeire építve. Kifinomult technológiával, innovatív ötleteikkel, kreatív megközelítéssel – mind belsőleg és külsőleg – vannak jelen az épület- és vízkár-helyreállítás, vízgazdálkodás, hűtés és légkondicionálás szektorában. Céljuk a maximális ügyfél-elégedettség és a kivételes többletérték biztosítása, minőségi, német gyártási színvonallal, mely teljes egészében cégen belül megy végbe, az első vázlattól egészen a végtermékig, szigorú ellenőrzés alatt. Az AERIAL adszorpciós párátlanítói, beltéri lég- és mosókonyhai szárítói, légtisztító- és légcserélő berendezései, nem csak a folyamatos teszteléseken, hanem a piacon is sok éven át bizonyították értéküket, akárcsak az Eurokomax minőségi elvárásai terén.

Agro-Wikt

Az Agro-Wikt lengyelországi székhelyű cég, 1975-ös alapítása óta a közép- és kelet-európai piac meghatározó szereplője. Kezdetben főképp mezőgazdasági gépek alkották profiljukat, majd 1998-ban kezdték el a betonkeverő gépek gyártását is - ezek sikere azóta is töretlen. Évente mintegy 15 ezer keverőt gyártanak hatféle, 130 - 320 literes dobmérettel, egy- vagy háromfázisú elektromos motorokkal. A betonkeverők két különböző kivitelben készülnek, az erősebb vázú BWA és a könnyített BWJ.

Az Agro-Wikt opcznoi üzemében dolgozó, sok évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek végzik a gépek alkatrészeinek gyártását és a betonkeverők összeszerelését is. A cég legfontosabb célja a legjobb minőségű termékek előállítása és az ügyfelek teljes körű elégedettsége - igyekeznek nem csak az előírásoknak és követelményeknek, hanem a konkrét vevői kívánalmaknak is megfelelni. Termékeik jelentős része kerül külföldi piacokra. A masszív gépek hasznos segítőtársai a napi munkáknak, a hajtóműves, kézi billentésű, bármely pozícióban megállítható keverődob közkedvelt, keresett megoldás.

AGT

Az Agent Trade-t 1994-ben alapította két, az iparban átfogó ismeretekkel rendelkező mérnök, ezzel biztosítva az általuk forgalmazott összes termék minőségét. A piac többi résztvevőjének köszönhetően nagy kihívást jelentett az általános elismerés kivívása. Sikeresen véve ezt az akadályt, újabb üzleti kapcsolatokat teremtettek ismert beszállítókkal a világ minden tájáról. Ezt követően a cég tulajdonosai úgy döntöttek, hogy új időszakot kezdenek, mégpedig egy saját, magas minőségű, de megfizethető árú márka kifejlesztésével és terjesztésével. A 2001-es év hozta meg a saját márkájú, AGT termékek összeszerelését és gyártását. Ebben az időszakban életre keltek olyan projektek, amelyeket világszerte jól ismert kereskedőkkel való nagyszerű kapcsolatuknak köszönhetnek, ilyenek például a Honda, Lombardini, B&S, Kohler. Az Európában elvárt minőség biztosításával az Agent Trade a kontinens egyik legfontosabb hordozható áramfejlesztő és hegesztő áramfejlesztő gyártójává lépett elő. 2005-ben az AGT által bevezetett minőség ellenőrzési rendszernek köszönhetően az általuk gyártott gépek megfelelnek az ISO 9001-es szabványnak. Az AGT márka által képviselt generátorokat több mint 15 országba exportálják Európába, Ázsiába és a Közel-Keletre egyaránt.

Alba

Az Alba első, kis spanyolországi gyárát Bilbaóban hozták létre 1957-ben. Differenciálás és innováció - ezek fémjelezték a céget már alapításától kezdve, és ezek jellemzik most is, amikor már több mint 60 éves tapasztalattal a hátuk mögött a világ 52 országában is jelen vannak eszközeik.
Termékeikkel folyamatosan igyekeznek megfelelni a legújabb kihívásoknak és a vevők elvárásainak - ezekben két, szintén Spanyolországban található design- és szoftverfejlesztési központjukra is támaszkodhatnak. Az évek alatt egyre bővült termékpalettájuk, így ma már építőipari gépek széles választékát kínálják. Magyarországon főleg a betonvas-megmunkáló gépek és kéziszerszámok és egy terep-raklapemelő ismertek.

Battipav

Az olasz céget 1970-es évekbeli alapításakor, kizárólag görgős csempevágó-gépek gyártójaként azonosították. 1980-ban költözött jelenlegi székhelyére Cotignolába, és próbáltak a vágógépek világában helytállni, többek közt a vizes csempevágóik fejlesztésével. Nagyjából 20 év elteltével, már a Battipav lett a termékekhez tartozó merülőszivattyúk szektorának vezetője. Későbbiekben a vállalat alaptevékenysége a térkövet, csempét és márványt vágó gépek gyártására, kutatására és fejlesztésére fókuszált. Sikerük immáron 30 éve töretlen a vágógépek terén, köszönhetően a teljes egészében olasz tervezésű és gyártmányú termékeiknek, melyekkel 90 országban vannak jelen. Filozófiájuk azon a szilárd és fontos meggyőződésen alapszik, hogy kizárólag a legjobb minőségű termékekért lehet teljes felelősséget vállalni, melyet a sorozatos szigorú minőségi ellenőrzésekkel érnek el. Közkedvelt kézi csempevágóik hosszú idő elteltével is precíz vágást biztosítanak.
 

Beton Trowel (BT)

A belga székhelyű cég kiváló minőségű, ám elérhető árú termékeiről ismert. Elsősorban a hagyományos betonmegmunkáló eszközöket: lehúzó és simítólapokat, illetve gépeket: rotoros és ikerrotos betonsimítókat találunk a palettájukon, de az olyan különleges termékek is elérhetőek az EUROKOMAX kínálatában, mint például a szórókocsi és a felületérdesítő hengerek. A praktikus kialakítású, erős és strapabíró gépeik és eszközeik a piac legkedveltebb, széles körben  alkalmazott darabjaivá váltak az évek során.

Brennenstuhl

A Brennenstuhlt 1958-ban alapították Németországban, tehát a márka már több, mint 60 éve képviseli a minőséget és a biztonságot. Elektronikai és elektrotechnikai termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkoznak. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően újabb és újabb európai országokba terjeszkedhettek, és hozhattak létre gyárakat, ilyen például Svájc vagy Franciaország. A kábeldobok, elosztóhosszabbítók, lámpák és egyéb munkaeszközök területén vezető európai beszállítóként több mint 100 országban nem csak ismert, de elismert gyártónak számít a Brennenstuhl.

CALOREX (Dantherm Group)

A dán Dantherm Group 2016-ban bővítette tagjainak számát, a több mint 40 éves múltra visszatekintő brit Calorex márkával, amely vezető névként ismert, főként az uszodai hőszivattyúk piacán. A továbbra is londoni székhelyű cég, független márkaként, több mint 40 ország számára nyújt innovatív, minőségi termékválasztékot, mind kereskedelmi és ipari piacokon. Hatékonyságának és tartósságának kulcsa, a tervezési fázistól a gyártásig tartó körültekintő odafigyelés, köszönhetően a kibővült mérnöki és termékmenedzseri csoportnak, akik összehangolják a kellemes külső megjelenést a modern belső specifikációval. A Dantherm Group szakmai támogatásával, széles kínálatot biztosítanak, többek közt medence hőszivattyúkkal, uszodai párátlanítókkal, keresekedelmi- és ipari hőszivattyúkkal, párátlanítókkal, hordozható klímaberendezésekkel.

Deca

A Deca vezetőszerepet foglal el a hegesztőgépeket gyártó vállalatok között. 1972 óta, tehát immáron több, mint 4 évtizede vannak a piacon és folyamatosan növekvő siker jellemzi őket. A cég küldetésének érzi, hogy olyan hegesztőgépeket gyártsanak, amivel mindenki igényét ki tudják elégíteni: az otthoni, DIY (csináld magad) felhasználóktól kezdve egészen a profi, szakmabeli hegesztőtechnikusokig. A Deca a legjobb eszközöket kínálja, hogy mindig a lehető legmagasabb minőségű munkát végezhessük, és a legjobb eredményt érhessük el.

Dr. Schulze

A cég története 1981-ig nyúlik vissza, amikor a későbbi névadó és alapító  dr. Reine Schulze közzétette a Hannoveri Egyetemen készített disszertációját. A gyakorlati eredményekkel alátámasztott tudományos cikk a kemény anyagok megmunkálásáról szólt - az ezen a területen szerzett tudásával alapított meg cégét Dr. Schulze 1986-ban. Rugalmasságának, szakértelmének és az ügyfél-igények ismeretének köszönhetően a vállalkozás gyorsan növekedett és hamar modern, több németországi gyártóüzemmel rendelkező nemzetközi céggé vált, amely gyémántszerszámaival és modern gépeivel az építőipar több területét is ellátja. Kiváló minőségű saját termékeit 1994 óta gyártja, ezek segítségével mindenféle anyag vágására és felületmegmunkálására található megoldás a Dr. Schulze termékpalettáján. Magyarországon a betoncsiszoláshoz használt gépek, szegmensek és a gyémánt vágótárcsák széles körben ismertek.

Durher

A Durhert 1963-ban alapították családi vállalkozásként. Azóta már az alapító család harmadik  generációja dolgozik azon, hogy a legkiválóbb építőipari gépek készüljenek a márkanév alatt. A széles építőipari termékpalettából hazánkban a betonvashajlító és a betonvasvágó gépeik ismertek és kedveltek. Sikerüket jelzi, hogy 1992-ben egy nemzetközi elismeréssel jutalmazták kifogástalan minőségű termékeiket. Gyártmányaik felét hazájukban, Spanyolországban, felét pedig a nemzetközi piacon értékesítik.

ENAR

A márka gyártóját, a spanyol Enarco-t 1964-ben alapították. A név a spanyol Energía del Aire Comprimodo kifejezésből származik, melynek jelentése: a Sűrített Levegő Energiája. Ez, valamint a pneumatikus motor lapátjait ábrázoló logója jól összefoglalja, mi is volt kezdetekben a cég fő profilja: a kiváló pneumatikus szerszámok. Az Enarco mára legelterjedtebb termékeit, az elektromos betonvibrátorokat és a motoros betonlehúzókat 1978 óta gyártják. 2009 óta Zaragoza-i gyárukban készítik népszerű gépeiket és eszközeiket, melyek kiterjedt értékesítői hálózatuk révén mind az öt kontinensre eljutnak. Az igen elterjedt és ismert AVMU és DINGO vibrátor motorok többféle tengelyhosszal és fejmérettel minden betontömörítési feladatra megoldást nyújtanak. A strapabíró és közkedvelt QZ betonlehúzó lapok és a HURACAN betonlehúzó gerendák tökéletes eszközök a betonfelületek simításához.

GöçMakSan (GMS)

A GöçMakSan története kéziszerszámok gyártásával kezdődött 1960-ban, Törökországban. A stabil növekedésnek hála az építőipar biztos pontjává vált. Napjainkban a GMS különböző teljesítményű vasvágó- és vashajlítógépek gyártásával van jelen a világ több kontinensén. A GöçMakSan a világ minden tájára exportálja hatékony és megbízható gépeit, melyeket az évek során gyűjtött rengeteg tapasztalatnak hála fejlesztettek kiemelkedően magas minőségűre. A termékek széles választékának, a nagy tapasztalattal rendelkező személyzetnek, valamint a jól felszerelt létesítményeinek köszönhetően a GMS vezetőszerepet tölt be az építőiparban. A GöçMakSan szüntelenül törekszik arra, hogy megőrizze ezt a szerepet és fenntartsa az általuk képviselt márka minőségét, ennek érdekében folyamatosan dolgozik az újabb és újabb fejlesztéseken.

HEYLO (Dantherm Group) 

A HEYLO a Dantherm Group tagja, hordozható légtechnikai rendszerek gyártója. Ideális megoldást nyújt ipari és magán felhasználók számára egyaránt, mivel sok éve kezelik és mozgatják a levegőt - akár ideiglenesen, akár ipari felhasználáshoz, egészen a speciális megoldásokig. Az általuk biztosított technológia lehetővé teszi a falak szárítását, építkezések fűtését, szobák szellőztetését, por kiszűrését vagy rendezvénysátrak temeperálását - biztonságosan és hatékonyan, Németország és Európa egész területén. A Heylo készülékeket a zord körülményekhez fejlesztették és gyártják, ezen felül teljeskörű szolgáltatást kínálnak az építőipar számára: mobil fűtőberendezéseket, szárítókat, tartozékokat, mérőberendezéseket és a kapcsolódó folyamatokat, módszereket nyújtanak, és mindig arra törekszenek, hogy hatékonyan, költséghatékonyan és erőforrás-kímélő módon érjük el a kívánt célt.

Hikoki

Az 1948-ban alapított Hikokit (korábban Hitachi) tevékenységi körében a világ legjobbjai között tartják számon. A Hitachi Koki termékportfóliójában megtalálhatóak akkus és elektromos szerszámgépek, valamint benzinmotoros, elektromos és akkus kerti gépek is. Több száz modellt kínálnak fúró-csavarozókból, ütve csavarozókból, láncfűrészekből és fűnyírókból, így mindenki megtalálhatja a munkájának és igényeinek legmegfelelőbb darabot. A cég az innovációk terén is élen jár, a gyártási folyamatokat 3D-s nyomtatók és intelligens, automatizált robotgépek is segítik. A Hikoki talán legismertebb, világszintű újítása a szénkefementes motorok beépítése volt a szerszámgépekbe, amelyek így még hatékonyabbá, energiatakarékosabbá és tartósabbá váltak. A márka magyarországi leányvállalata 1999-ben jött létre - innen a régió kilenc országába exportálnak gépeket.

Makita

A világ elsőszámú elektromos kéziszerszámokat gyártó cége 1915-ben egy kis műhelyből indult. Itt, a japán Nagoya-ban alakult meg a Makita Electric Works, amelynek fő profilja világítási eszközök, motorok és trafók értékesítése és javítása volt. Az elektromos kéziszerszámokat 1959-ben kezdték gyártani, 10 évvel később pedig előálltak az első újratölthető akkus gépükkel: ez volt a 6500D típusú fúrógép. A következő évtizedekben sorra alakultak kirendeltségei Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Olaszországban, Németországban, Új-Zélandon, Mexikóban és Szingapúrban is. Magyarországra 1996-ban érkezett meg a vállalat. Mára a világ több mint 100 országában vannak jelen, évi több mint 10 millió kéziszerszámot értékesítenek, modellválasztékuk pedig 1000 típus fölött van. Hosszú élettartamú, minőségi gépeik és tartozékaik a Föld legeldugottabb pontjain is fellelhetőek - a japán hozzáértéssel készült eszközeikkel öröm alkotni és értéket teremteni. A Makita nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a biztonságra, de ezek mellett az energiafelhasználás csökkentése és a gépek ergonómiai kialakításának folyamatos javítása is a fejlesztések nagyon fontos szempontjai

MASTER (Dantherm Group)

A MASTER Climate Solutions a Dantherm Group által bejegyzett márkanév. A dániai központú gyártó vezető helyet foglal el a hordozható légmelegítő készülékek piacán, emellett igen jelentős szereplő a párátlanítók és ventilátorok területén is. A Master termékek több évtizede piacvezető szerepet töltenek be a profi felhasználóknak szánt, hordozható hőlégfúvók között. Az első hőlégfúvók 1954-ben készültek el az amerikai Ohio államban található Dayton-i gyárban. Ezek szerkezetileg még természetesen különböztek a jelenlegi modellektől, de már az első gázolajos hőlégfúvó is ötvözte a magas minőségi elvárásokat a legújabb technikai vívmányokkal. Ez a két alapvető vezérelv határozta meg a cég fejlődését a következő évtizedekben is. A 80-as évekre a MASTER hőlégfúvók piacvezetővé váltak az Egyesült Államokban. Az egyre növekvő cég a 2000-es évekre DESA néven Európában is megjelent már itt előállított termékeivel. 2011-ben változtaták meg az eredeti nevet Master Climate Solutionsra, hangsúlyozva egyre növekvő jelenlétüket a párátlanítók és ventilátorok piacán is. A jelenleg forgalmazott hőlégfúvók jelentős része Olaszországban készül.

MEDIA LINE

A MEDIA LINE SRL egy romániai vállalat, amelyet 1994-ben alapítottak építőipari szerszámok és berendezések importőreként és forgalmazójaként: kéziszerszámok, hegesztőgépek, kompresszorok, szivattyúk és vízszivattyúk.Az elmúlt években az építőipari tevékenység csökkenése miatt a MEDIA LINE diverzifikálta termékkínálatát, és elsősorban az áramfejlesztőket, láncfűrészeket és motoros szivattyúkat tartalmazó portfólióra összpontosított.A MEDIA LINE által importált és forgalmazott termékek minőség és ár tekintetében gondosan válogatottak, hogy megfeleljenek a félprofi fogyasztók igényeinek.A vállalat a partnereinek garanciális és garanciát követő szervizszolgáltatást, valamint pótalkatrészek vásárlási lehetőségét kínál.

ORIT

Ha térkőmegmunkálás, akkor ORIT! A cég 1997 óta gyárt gépeket és szerszámokat kiváló holland minőségben. Elődje, a Breda-i Otten Gépgyár negyed évszázados hagyománnyal rendelkezett a térkőroppantók készítésében. A cég székhelye a hollandiai Tilburgban található, de a Benelux államokat, Csehországot és Németországot is hazai piacnak  tekintik, termékeik pedig az egész Európai Unióban népszerűek. A térkőroppantók mellett a térkövezés során használatos más eszközök: térkőkiemelő, szegélykőfogó, térkő hézagoló, feszítővas és kalapácsok is találhatók a kínálatunkban. A cég által kifejlesztett, bármely kisgéppel vagy targoncával is használható, akár 600 kg terhet elbíró praktikus emelők is igen kedveltek. Szintén nagyon megkönnyíti a térköves munkákat az ORIT térkőszállító kocsi, amely egyedi megoldásának és masszív, horganyzott kivitelének köszönhetően hosszú ideig, gond nélkül, hatékonyan végzi el több ember fáradtságos munkáját.

PFT

A PFT-t 1972-ben, Würzburgban alapította Dr. Alfons Knauf és Karl Knauf, a gépesített egyrétegű vakolási technológia feltalálói. Ennek a 70-es évekbeli úttörő találmánynak köszönhetően a PFT a mai napig jelentős szerepet tölt be az építőiparban. A  PFT élen jár az európai habarcskeverő- és vakológépek gyártói között. A gépeken túl különböző tartozékokat és alkatrészeket gyártanak, így válik teljessé a termékpalettájuk. A német gyártó gépeit nagy sikerrel használják az építőipar minden területén. A nemzetközi piacot tekintve a PFT meglehetősen aktív tagja az építőiparnak, a cég világszerte több mint 40 országba exportálja kiemelkedő minőségű termékeit.

TROTEC (Dantherm Group)

A Trotec precíz, ergonomikus, csúcskategóriás klímaszabályozási megoldásai szárítástól, fűtéstől és állapotfigyeléstől a légkondicionálásig, szellőztetésig és légtisztításig a lehető legkényelmesebb és legfenntarthatóbb módon biztosítják a hatékonyságot a munkahelyen és otthon is. Az egyik vezető német szakértőként a Trotec személyre szabott termékinnovációkat kínál a légszárítás, légtisztítás, fűtés, légkondicionálás, szellőztetés, mérőeszközök és elektromos szerszámok területén is. Saját németországi kutatás-fejlesztés és gyártás révén több évtizedes know-how áll a felhasználó rendelkezésére. A Trotec erős partner az iparban, garantált magas minőség Németországból, széles választék minden teljesítményosztályban, egyedi tanács adás, kiemelkedő szolgáltatás.