Egy gálaest keretén belül az előző évi üzleti etikai díjazott cégek körében vehetik át az újdonsült nyertesek a díjat. Az Üzleti Etikai Díjjal olyan cégeket tüntetnek ki, amelyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt működésükkel mutatnak példát. Minden vállalat csak egyszer nyerheti el működése során, azonban örökre szól (csak az alapítók vonhatják vissza). Az alapítóknak - László Ervin világhírű tudós, író, a Budapest Klub Alapítvány elnöke, és Demcsák Mária a Privát Profit és a Piac & Profit alapítója - nem egyszerű kiválasztani a nyerteseket, hiszen több, mint 70 cég kapott a pályázatra felkérést 2022-ben! 

A díjazottaknak az elismerés nem kerül semmibe, azonban elvárás feléjük a példamutató, tisztességes üzleti jelenlét és a fenntartható fejlődés. 23 évvel ezelőtt azzal a szándékkal hozták létre a díjat, hogy: „a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, vállalatok, melyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, az emberek, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt működésükkel példát mutatnak. Az üzleti életben sikeres jelenlétükkel bizonyítják, hogy a profit érdekei összeegyeztethetők a másik ember, a szűkebb közösségük, az élővilág, a társadalom, tehát a fenntartható fejlődés érdekeivel."

10 díjazott cég tulajdonosa, vezetője vehette át az alapítók és a zsűritagok által a vállalatnak odaítélt 2022. évi Üzleti Etikai Díjat, s ezzel immáron 130 cég viselheti büszkén az üzleti etikus vállalat jelzőt és vele együtt használhatja az üzleti etikai díj logóját, emblémáját. Az Üzleti Etikai Díjátadó Gála ünnepségén az előző évi díjazott cégek vezetői, tulajdonosai is részt vesznek, ezzel kifejezve hűségüket és elkötelezettségüket a tisztességes és felelős üzleti magatartásmód iránt, így az EUROKOMAX Kft. is jelen volt. 

A gálaestről Márton Endre, ügyvezető így mesélt:

,,Egy felemelő és inspiráló gála volt számomra. A díjazott cégek ismertetői megmutatták, hogy jó úton vagyunk és egyre több cég választja az etikus működést, még akkor is, ha - és ez elhangzott több idén díjazottól is - ez a nehezebb út. Mi a cégben már régen ezt az utat választottuk. Tudtuk, hogy nehezebb, de azt is tudtuk, hogy mindenképpen messzebb visz és szélesebb, mint bármelyik másik út. A ceremónián családjainkkal vettünk részt, mert ők is részei sikereinknek. Ez a gála egy remek alkalom, hogy gyermekeinkben még jobban elmélyüljön cégünknek egy kevésbé látható, de mégis mindent átjáró alapértéke. Nyilván ezt otthon is megtapasztalják, de így számukra is egyértelművé válik, hogy ez nem csak Apáik egyedi elgondolása, hanem ez a működés a fenntartható jövő - az ő jövőjük - záloga is. Nagyon megtisztelő volt személyesen meghallgatni és élőben látni László Ervin professzort, a díj egyik alapítóját, nemzetközi hírű tudóst. Én több könyvét is olvastam, nagy hatással volt rám világnézete és felismerései."