Az Üzleti Etikai Díj az üzleti élet rangos elismerése. De miről is szól pontosan? Mitől lesz egy vállalat etikus?

Az alapítók minden évben az etikus jelző viselésére érdemes hazai vállalkozásoknak (kis-, közép és nagyvállalatok, illetve multinacionális vállalatok) ítélik oda ezt a díjat.

A díj kiérdemlésével az Eurokomax is bekerült a hazai vállalkozások egy nagyon szűk és elit körébe, ahova tartozik például a Mapei, Richter, Flex, Axiál, Dreher, Siemens, Yettel, Magyar Telekom, MOL, és sok más ismert vállalat.

Minden díjazott a felelős üzleti tevékenységével, gondolkodásmódjával, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt működésével mutat példát.

Egy vállalat csak egyszer nyerheti el működése során, amivel az embléma és cím használatára korlátlan ideig jogosult.

 

Hogyan zajlik az értékelés?

A pályázaton egy kontrollbizottság értékeli a leadott anyagokat, azaz a korábbi évek munkásságait, amit az üzleti etika jegyében végez.

A zsűrinek (eddig díjazott cégek vezetői) mindig nehéz dolga van, hiszen évente csak 10 díjazottat emelhetett ki az igen színvonalas és széles mezőnyből

Az értékelési szempontok az alábbiak:

  1. A cég etikus magatartása az alkalmazottak felé,
  2. A tulajdonosok etikus magatartása tulajdonosi hatáskörük gyakorlása közben,
  3. Ügyfelekkel, üzleti partnerekkel szembeni etikus üzleti magatartás,
  4. A társadalmi felelősségvállalás konkrét megnyilvánulásai,
  5. A környezettel szembeni etikus magatartás.

 

Ezzel az elismeréssel nem ér véget a törekvésünk!

A megtisztelő kitüntetés és a vele járó logó használata arra kötelez minket, hogy a jövőben is etikus üzleti tevékenységet végezzünk!

Továbbra is elkötelezetten támogatjuk a díj eszmeiségét - többek közt az évről-évre beadott új pályázatok értékelésével - és anyagi hátterét is, hogy ösztönözze a hazai piacon részt vevő többi vállalat etikusságra való törekvését, és kitartásuk, illetve kemény munkájuk kellő megbecsülésben részesüljön. 

 

Hab a tortán

Ráadásul cégünk MagyarBrands-díjjal és a legmagasabb Bisnode minősítéssel is rendelkezik, amelyekhez évről évre kiemelkedő teljesítményt kell nyújtani, újravizsgálva az aktuális eredményeinket.

A Bisnode legmagasabb "AAA" minősítéséhez olyan kiemelkedő pénzügyi stabilitással kell rendelkezni, hogy ezt az elismerést a magyar cégek csak 0.63%-a szerzi meg

A legösszetettebb átvizsgálásra pedig a MagyarBrands bizottságától kell számítani, hiszen ők a gazdasági háttér mellett, az üzleti stratégiát, azok sikerességét és a márkanév ismertségét is vizsgálják minden egyes évben.

Ezúton is köszönjük szépen!