Idén is szerettünk volna egy gyerekekkel foglalkozó szervezet munkáját támogatni. Most a Juszt-is Teszünk! Alapítvány tevékenységét segítjük, akiket munkatársunk, Fanni által ismerhettünk meg.

 

Bódvalenke:

A szervezet 2016 óta Bódvalenkén tevékenykedik, mely egy nagyon szegény kis falu Borsod megyében, minimális munkalehetőséggel, közel 100 hátrányos helyzetű gyerekkel. 

 

Mivel foglalkoznak?

Az önkéntesek célja, hogy többek közt táboroztatással csökkentsék a faluban felnövő gyerekek hátrányát a városokba, jobb anyagi és szociális körülmények közé születő társaikkal szemben, ami nagyon nehéz feladat és sok anyagi ráfordítást igényel. 

  

 

  

Épületbővítés:

Adományunkat, a már meglévő Juszt-is Ház melléképületeinek bővítésére, egy tanulószobaként is funkcionáló nyári konyha kialakítására, és a foglalkozásokat segítő eszközök tárolására szolgáló helyiség kialakítására fogják fordítani. Ez a plusz helyiség nagyban segíteni fogja a gyerekekkel való hétvégi munkájukat.

Le a kalappal!

Nagyon becsüljük a munkájukat amit szívvel lélekkel végeznek a bódvalenkei gyerekekért! Ha felkeltették az érdeklődésed itt olvashatsz a táborokról, hétvégi foglalkozásokról, korrepetálásokról, illetve megismerheted az önkéntesek szemszögéből is a tevékenységüket.