Hideg időjárás esetén az építkezéseken a termelékenység gyorsan csökkenhet, és a hideg akár a berendezésekre is kihatással lehet.

A hideg időjárás nem csak munkára alkalmatlan körülményeket teremt, hanem azt is jelentheti, hogy a nedves építőanyagok, például a cement és a vakolat órákig vagy napokig száradnak, ami megakadályozhatja a további munkálatok elvégzését.

Ezek az akadályok nemcsak nem kívánt késedelmeket okoznak, hanem számos esetben a sokrétű projektek költségeit is a magasba repítik. Az építőiparban a projektek jellemzően hatalmas és összetett munkák, amelyeken több tucat, vagy akár több száz ember dolgozik egyszerre. Ha egy feladat késik az ütemtervtől, a következő munkáknak várakozniuk kell, ami költséges kihatással van az egész ütemtervre.

Annak érdekében, hogy az építkezési területek egész évben szárazak, melegek legyenek, illetve az emberek hatékonyak maradjanak, hordozható fűtőegységeket lehet alkalmazni, amelyek a hőmérséklet és a nedvesség szabályozására szolgálnak, valamint a meleg levegő folyamatos áramlását biztosítják a teljes munkanap folyamán.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hőlégfúvót a munkaterületre?

Minden építkezés más és más, sőt, a projekt befejezéséig folyton változik. Emiatt fontos, hogy megvizsgáljuk a használt fűtési megoldásokat, és megállapítsuk, hogy azok továbbra is megfelelnek-e a célnak.

Fűtés szabadtéri építkezéseken

A kémény nélküli gázolajos hőlégfúvó készülékekben nyílt láng van, az égés során az égéstermék távozik a készülékből, ezért csak megfelelő szellőzéssel rendelkező környezetben, például nagy, fedetlen és félig zárt terekben használhatók.

Fűtés zárt terekben

A kéményes gázolajos hőlégfúvók egy égéstérbe zárják a lángot, amely füstmentes meleg levegőt hoz létre. Ennek eredményeképpen ez a technológia kiválóan alkalmazható belső terekben, például épített helyiségekben és zárt helyeken. A rugalmas tömlők csatlakoztatásának lehetőségével a meleg levegő nagy távolságokra is elvezethető.

Fontos berendezések melegen tartása

Az infravörös fűtőberendezések nem fújják a levegőt a hő sugárzása érdekében, így hatékonyan és eredményesen tudnak egy pontba fűteni. Emiatt az infravörös technológia a legjobban alkalmas arra, hogy a hidegebb hónapokban is melegen tartsa az embereket és a berendezéseket, mint például a generátorokat.

Nedves falak szárítása

Az elektromos hőlégfúvók és az infravörös fűtőberendezések tiszta, szennyeződésmentes, meleg levegőt csendesen és gyorsan tudnak előállítani, ezáltal ideálisak a nedves festék- és vakolatfalak szárítására kisebb, beltéri helyiségekben.

 

Milyen teljesítményű hőlégfúvóra van szükséged? Az alábbi videóban erre is választ kaphatsz!

Forrás: dantherm.com